Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Hetprinsesjenl

Laïla Hammaoui h.o.d.n. Hetprinsesjenl. Hetprinsesjenl is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 88453626 en is gevestigd aan Dwerggras 30, 3068 PC te ROTTERDAM.


Artikel 1 – Begrippen

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

Aanbod: ieder schriftelijk aanbod aan huurder tot het verrichten van diensten door verhuurder waar deze voorwaarden onverbrekelijk mee verbonden zijn.

Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf.

Diensten: de dienst die verhuurder aanbiedt, is het verhuren van gelegenheidsjurken.

Gehuurde: de roerende zaken die door verhuurder worden verhuurd zijn gelegenheidsjurken.

Huurder: de consument die een overeenkomst (op afstand) aangaat met verhuurder.

Overeenkomst: de overeenkomst (op afstand) die strekt tot de verhuur van het gehuurde.

Verhuurder: De aanbieder van het gehuurde aan huurder, hierna te noemen: Hetprinsesjenl.

Artikel 2 – Het Aanbod

Alle door Hetprinsesjenl gedane aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is aangegeven. Indien het aanbod beperkt of onder specifieke voorwaarden geldig is, wordt dit uitdrukkelijk in het aanbod vermeld. Van een aanbod is eerst sprake als deze schriftelijk is vastgelegd.

Artikel 3 – Totstandkoming van de Overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand op het moment dat huurder een aanbod c.q. overeenkomst van Hetprinsesjenl heeft aanvaard de aanbetaling te voldoen.

Een aanbod kan door Hetprinsesjenl gedaan worden via de website, in de verkoopruimte van Hetprinsesjenl en buiten de verkoopruimte van Hetprinsesjenl.

 

Artikel 4 - Duur van de Overeenkomst

De overeenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd. Zowel huurder als Hetprinsesjenl kan de overeenkomst ontbinden op grond van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst indien de andere partij schriftelijk in gebreke is gesteld en haar een redelijke termijn is gegeven tot nakoming van haar verplichtingen en zij alsnog verzuimt haar verplichtingen alsdan correct na te komen. Hieronder worden tevens verstaan de betalings- en medewerkingsverplichtingen van huurder.

Artikel 5 – Uitvoering van de Overeenkomst


Hetprinsesjenl zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. De overeenkomst op basis waarvan Hetprinsesjenl de diensten uitvoert, is leidend voor de omvang en de reikwijdte van de dienstverlening. De overeenkomst zal alleen worden uitgevoerd ten behoeve van huurder. Derden kunnen geen rechten ontlenen aan de inhoud van de uitgevoerde diensten in verband met de overeenkomst.

Artikel 6 – Gebruiksvoorschriften en verplichtingen Huurder

1. Huurder is verplicht het gehuurde in overeenstemming met de bestemming ervan krachtens de overeenkomst behoorlijk en zelf te gebruiken.
2. Huurder heeft een zelfstandige verantwoordelijkheid voor het beheer en gebruik van de door Hetprinsesjenl (op)geleverde zaken.
Doorverhuur is verboden tenzij huurder expliciet schriftelijk toestemming van Hetprinsesjenl heeft om het gehuurde door te verhuren aan derden.
In het geval van doorverhuur is huurder op gelijke wijze als voor het eigen gebruik is overeengekomen in deze voorwaarden aansprakelijk voor het gebruik door deze derde.
3. Het is aan huurder verboden het gehuurde geheel of gedeeltelijk te veranderen of daaraan iets toe te voegen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hetprinsesjenl.
4. Huurder is verplicht het gehuurde na afloop van de huurperiode op tijd ter beschikking te stellen aan Hetprinsesjenl en af te leveren conform de overeenkomst. Het is huurder niet toegestaan om het gehuurde zelf schoon te maken. Hetprinsesjenl zal in geval van buitengewone vlekken en schade de kosten hiervoor in rekening brengen.

 

Artikel 7 – Privacy, gegevensverwerking en beveiliging

Hetprinsesjenl gaat zorgvuldig om met de (persoons)gegevens van huurder en zal deze slechts conform de geldende normen gebruiken. Indien daartoe gevraagd zal Hetprinsesjenl de betrokkene hierover informeren. Vragen over de verwerking van de persoonsgegevens en nadere informatie kunnen per e-mail gesteld worden aan Hetprinsesjenl.


Huurder is zelf verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens die met gebruikmaking van een dienst van Hetprinsesjenl verwerkt worden. Huurder staat er tevens voor in dat de inhoud van de gegevens niet onrechtmatig is en geen inbreuk maakt op enige rechten van derden. In dit kader vrijwaart huurder Hetprinsesjenl tegen elke (rechts)vordering welke verband houdt met deze gegevens of de uitvoering van de overeenkomst.
Indien Hetprinsesjenl op grond van de overeenkomst dient te voorzien in beveiliging van informatie, zal deze beveiliging voldoen aan de overeengekomen specificaties en een beveiligingsniveau dat, gelet op de stand van de techniek, de gevoeligheid van de gegevens, en de daaraan verbonden kosten, niet onredelijk is.

Artikel 8 – Opschorting en ontbinding

Hetprinsesjenl is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden, indien huurder de (betaal)verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt. Bovendien is Hetprinsesjenl bevoegd de tussen haar en huurder bestaande overeenkomst, voor zover deze nog niet is uitgevoerd, zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, indien de huurder, niet tijdig of niet behoorlijk voldoet aan de verplichtingen die voor hem uit enige met Hetprinsesjenl gesloten overeenkomst voortvloeien. Hetprinsesjenl is in dat geval niet aansprakelijk voor schade, uit welke hoofde dan ook, als gevolg van het opschorten van haar werkzaamheden.

Artikel 9 – Overmacht

Hetprinsesjenl is niet aansprakelijk wanneer zij ten gevolge van een overmachtssituatie haar verplichtingen op grond van de overeenkomst niet kan nakomen, noch kan zij gehouden worden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan haar schuld en noch krachtens de wet, rechtshandeling of de in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

Artikel 10 – Risico overgang

Het risico van verlies of beschadiging van het gehuurde dat voorwerp van de overeenkomst is, gaat over op huurder zodra het gehuurde in de macht van huurder is gebracht. Hiervan is in ieder geval sprake indien het gehuurde opgehaald is door huurder.